понеделник, 17 април 2017 г.

Nadišiel čas, Sebastian Coe, aby viedol novú IAAF dedičstva otvorenosti

Hudba začne hrať v stredu, kedy sa Medzinárodná asociácia etickej komisie atletických federácií začína trojdňový disciplinárnemu konaniu za Michaelom Beloff QC do úradníkmi, ktorí vynútili hotovosť z Shobukhova. Stane sa ešte hlasnejšie, keď v oznámení plánovanej na 14. januára v Mníchove, Dick Pound uvoľní druhú časť svojej správy, ktorá bude špíz IAAF rovnako intenzívnym spôsobom, že ruský atletika bol.Ak tomu tak nie je natoľko závažná, že je hroziaci rozuzlenie kriminálne vyšetrovanie francúzskej polície do niekoľkých postáv IAAF. - vrátane bývalého prezidenta Lamine Diack, ktorý je údajne mať privlastnil 1 milión EUR v úplatkov

Ako Lor d Coe reaguje, keď tieto udalosti odohrávať mohol určiť, ako je jeho prezidentovania pohľadu. Vzhľadom k tomu, prevzatie zo IAAF on umiestnil seba ako atletického ekvivalent Michaila Gorbačova, ktorý išiel od zasvätených do reformátor podporou perestrojka (reštrukturalizácie) a glasnosti (otvorenosť).

sme počuli veľa z Coe o reštrukturalizácii, ale skôr menej o otvorenosti, a jeho neschopnosť kritizovať starú gardu šport je hlboko znepokojuje niektoré z nich.Toni Minichiello, široko rešpektovaný tréner majstra sveta heptathlete, Jessica Ennis-Hill, to hovorí: "Stále je vrstva arogancia, ktorá robí IAAF žiadnu láskavosť. A to je znepokojujúce, že Coe doteraz prejavili oveľa väčšie rozhorčenie nad novinármi objavil krvné hodnoty športovcov ako údajnej korupcie vysokých IAAF ľudí. "

To môže byť spôsobené tým, Coe bolo povedané, francúzskej polícia nebude vyjadriť k tým ktorý je predmetom vyšetrova nia. Kritici, však, sa obávajú, že pokiaľ ide o ňuchania z previnení, že až príliš často je blokovaný-up nosa.

Napriek správam z Beloff a libra, ktorá bude opäť dané problémy atletika na titulných stránkach Coe sa zdá neochotný pripustiť, ako vážna je situácia.Minulý týždeň na programe Dnes bol požiadaný, či IAAF Problémy sú rovnako veľké ako FIFA. On namietal, hovoriť to zahŕňalo len niekoľko úradníkov - ale to bol šikovný úkrok.Čo sa týka ľudí a peňažných súm je nižšia, ale niektorí z tých, ktorý je predmetom šetrenia - vrátane Gabriel Doll, IAAF je bývalý šéf boja proti dopingu, Valentin Balakhnichev, bývalý prezident Ruskej atletickej federácie a IAAF pokladníka a Diack sám - nie sú len obvinený z prijímania úplatkov, ale aj ovplyvňovať dianie na hraciu plochu tým, že Shobukhova súťažiť, keď vedela, že podvádza.

Pri všetkých svojich chybách, nikto obvinený Sepp Bla tter alebo Michel Platini robiť niečo podobné.

V tomto rozhovore, Coe tiež vyhlasoval, že skutočnosť, že je zdvojnásobenie antidopingového rozpočet atletika.Minichiello sa však domnieva, že je to stále nestačí. "Mojím hlavným problémom je, že lov dopers je naďalej príliš často vnímané ako rozpaky pre atletiku skôr ako víťazstvo," hovorí. "Nemyslím si, že IAAF robí dosť pre ochranu čisté športovcov. V skutočnosti by som im dať E za úsilie, pretože je potrebné testovať oveľa pravidelne, vrátane krvi a moču, a za použitia najlepších metód, ako sú testy pomerom uhlík isotape, zastaviť podvody. "

Aj keď sa jedná o problematické časy, PR expert Mark Borkowski verí Coe je dosť chytrý, aby otočiť organizácie koleso. "On je v strede cyklónu a on sa cíti osamelý," hovorí. "Ale ja by som nepísal žiadne nekrológy.Keby sa môže zmeniť svet atletiku, budeme pri pohľade na neho inak za pár rokov. "

Borkowski verí Coe musí rozmotať sa z Diack, priznať, že zle odhadol náladu so svojím Nike obchod a dostať sa na prednú nohu. To je dobrá rada, ale tak dlho, ako Coe ide likes ARD novinára Hajo Seppelt a BBC Mark Daly Ako dráždivé nie pravdy o azyl, niektorí sa budú zdráhať poskytnúť jemu výhodu pochybnosti.

uvediem malý príklad. Pred štrnástimi dňami IAAF menovaný šesť ľudí na spáchanie svojich atléti - Paula Radcliffe, Ashton Eaton, Ezekiel Kemboi, Alina Talay, Fabiana Murerová a Michael Frater. Spoločným menovateľom zdieľajú, na rozdiel od bytia ohromne talentovaná?Všetci sú buď - alebo bol - sponzorovanej firmou Nike. Náhoda? Pravdepodobne - ale niektorí ľudia v tomto športe podozrenie, že to bolo úmyselné

Jeden deň, táto lehota IAAF histórii bude prípadová štúdia v učebniciach public relations .. Kým úlohou Coe zďaleka nie je ľahké, je prekvapujúce, že niekto, kto bol PR profesion� �l nedal ostrejšie správa počas tejto krízy. Dvojnásobne, lebo jeho priatelia tvrdia, že je alternatívny príbeh, ktorý znie asi takto: je to Coe, ktorý šiel do Diack vlani v decembri požadovať musel pozastaviť jeho syn a ďalšie úradníkmi IAAF potom, čo príbehy rozbil o prípade Shobukhova.Bolo Coe, ktorý mal podozrenie o niektorých IAAF kolegami, ale uvedomil si, že chopiť sa moci, aby skutočne zmeniť svoj šport. A to je Coe, ktorý napriek svojim nedostatkom je stále najlepšia osoba, ktorá má obrátiť atletika koleso.

Otázkou je, či bude dosť ľudí stále otvorenú myseľ natoľko, aby to počul?


Няма коментари:

Публикуване на коментар