вторник, 11 април 2017 г.

Justin Wilson: motošport vzdáva hold po smrti vodiča v IndyCar závode

hviezdy zo sveta motoristického športu zaplatil hold Justin Wilson, britský IndyCar vodiča, ktorý zomrel v pondelok po tom, čo utrpel vážne zranenia pri pretekoch v USA cez víkend.

Wilson, 37, ktorí na 6 stôp 4 palce bol jemný obrie formule jedna v roku 2003, utrpel vážne zranenia hlavy v freak okolností potom, čo bol zasiahnutý odletujúcimi úlomkami pred koncom nedeľňajšieho Pocono IndyCar 500 závod v Pennsylvania.Justin Wilson: pocty zalejeme pre, veľké pretekanie vodič a priateľa viac

Bývalý jazdec Red Bull Mark Webber, ktorý sa išiel v Jaguar Formula One tímu vedľa Wilsona pred 12 rokmi, povedal: "je to ťažký deň, a to nielen pre Justina rodinu, al e pre všetci v motoristickom športe.

"Justin bol skvelý človek, absolútna neúprimný človek, ktorý by rád, aby boli správnej veľkosti pre monopostov.Kabínach boli skutočný úloha pre neho, ale stále mu dali všetko, často v sub-par strojov vo svojej snahe usadiť v F1.

"Bol to impozantné overtaker, odvážny, určuje ale vždy spravodlivé, ten typ človeka, čo ste chceli pretekať proti nám. Mal nulové politiky a nebol Crasher.


- musel starať o svoje vozidlá, pretože nemal mať neobmedzené prostriedky "

V 21 kolách zostávajúcich z nedeľného závodu amerického nováčika Sage Karam narazil do betónová stena oválu a časť vystužené nosecone svojho vozidla udrel na nasledujúce Wilson na prilbe.Yorkshireman bol prepravený do nemocnice Lehigh Valley Allentown, ale nikdy sa vynoril z k ómy.

Wilsonova smrť vyplynulo, že z Formula One vodič Jules Bianchi minulý mesiac. Bianchi bol smrteľne zranený pri bizarnom incidente v minuloročnej Veľkej cene Japonska, keď narazil do odťahovacej vozidla, ktoré bolo odstránenie iné vozidlo z trate.

20 vodičov, ktorí obývajú globálnej dedine of Formula One sú relatívne dobre známy, zatiaľ čo tí, ktorí súťažia v Nascar a IndyCar sú často mimo USA neznáme. Ale to nebol prípad s Wilsonom, z Sheffielde, ktorý bol najvyšší vodičovi súťažili vo formule jedna.Jeho smrť prichádza štyri roky po tom, čo iného britského vodiča IndyCar Dan Wheldon - dvakrát víťaz Indianapolis 500 - v Las Vegas Motor Speedway. Facebook Twitter Pinterest IndyCar potvrdzuje smrť vodiča Justin Wilson - videá

Mark Miles, výkonný riaditeľ IndyCar materskej spoločnosti, Hulman & amp; Čo, povedal: "elita schopnosť Justin riadiť pretekárske vozidlo bol vyrovnaný jeho neoc hvejné láskavosť, charakteru a pokory - čo je to, čo mu robil jeden z najviac rešpektovaných členov výbehu."

BBC Formula One komentátor a analytik Allan McNish povedal: "Justin bol divoký pretekár na trati. Ale vy ste nemohli splniť jemnejšia obra mimo neho.Nevyzeral typ ovládača pretekárske, ale keď si ho dať do kokpitu bol veľmi odhodlaný, veľmi sústredený. ​​"

McNish, ktorý bol porazený na druhé miesto Wilsonom v roku 2012 Daytona 24 hodín dodal: "to, čo ostatní ľudia si uvedomiť, bolo, že sa nenarodil so striebornou lyžičkou v ústach. Bol naštepený na všetko dostal. Vždy sa cítil šťastný, keď dostal príležitosť a prestávky, a naozaj ocenili, keď ho ľudia podporované. A aby som bol úprimný, mu stanovuje, že kvalita na rozdiel od 99% ľudí v motošporte - v celom športe -, ktorí sú zvyčajne oveľa viac sebecký

"Jeho rozmery mu bránené v každej forme jednomiestny pretekanie. , nie je pochýb. Musel byť levered do auta, bol tak vysoký.Mať taký veľký telo napchaté do tak malého priestoru a potom ísť na limite je veľmi ťažké. Ale mal skutočný cit pre predbiehanie. Bol to rozhodujúci a spáchal a dostal prácu. On nerobil polčasy pohyby, rovnako ako niektorí vodiči robiť vo formule jedna. Mnoho ľudí má veľkú hrudu v ich krku práve teraz. - vrátane seba "

Wilson bol Videli v jeho karting dní Paul Stewart, syn trojnásobný majster sveta Sir Jackie Stewart.On potom sa dostal pod krídla inej britskej Formula One vodič, Jonathan Palmer, a vyhral Formula Palmer Audi radov.

Potom, čo investori zvýšil £ 1,2 m, Wilson súťažil v prvom závode sezóny 2003 v Minardi, beh na rozpočtom skôr ako dnešné tímu Manor. Presťahoval sa do Jaguar neskôr v sezóne a bol ôsmy v Grand Prix USA. Facebook Twitter Pinterest Pamätník vodiča IndyCar Justin Wilson pri hlavnej bráne Indianapolis Motor Speedway. Foto: Mi chael Conroy / AP

On sa sťahoval do Spojených štátov v roku 2004 a súťažil v Champ Car pred postupujúcou do IndyCar, kde mal sedem víťazstiev. Povedal, že pred dvoma týždňami: "Nechcem meniť rozhodnutie urobím.Pýšite na základe rozhodnutia, ktoré som robiť v pretekárskom aute. Niekedy to platí aj pre vás, niekedy nie. Musíš byť pripravený. Racing je nebezpečná, vieme, že to ale niečo, čo sa naučiť žiť a snaží sa vypočítať riziko. "

On je prežiť jeho manželkou, Julia a dve dcéry. Vo vyhlásení, ktoré jeho rodina povedal, že bol "milujúcim otcom a oddaný manžel, rovnako ako vysoko konkurenčný pretekár, ktorý bol rešpektovaný svojimi rovesníkmi"

The Formula One majster sveta Stávkové kancelárie Betclic Lewis Hamilton, povedal .: "som tak zdevastovaný počuť ďalšie priechod veľkého muža a vodiča.Aj stretol Justin Wilson niekoľkokrát vyrastanie a bol konečný gentleman. "Justin Wilson, IndyCar vodiča, zomiera na zranenia hlavy z Pocono nehode čítajte viac

Jenson Button, F1 majster v roku 2009, tweeted: "motorsport svet prichádza 2 a kľudový stav znova. @justin_wilson bol skvelý človek & amp; pretekár. Moje myšlienky sú s jeho rodinou RIP. "Jenson Button (@JensonButton) Motorsport World prichádza 2 platil ešte raz. @justin_wilson bol skvelý človek & amp; pretekár. Moje myšlienky sú s jeho rodinou RIPAugust 25. 2015

Charles Bradley sa šéfredaktor motorsport.com, bol niekto, kto vedel, že Wilson obzvlášť dobre.Povedal: "Ľudia boli ochotní pohybovať nebom i zemou, aby mu dať pauzu, a to nielen o svoje jazdné talent - čo samozrejme záležalo - to bolo preto, že bol tak skvelý človek. Napríklad Palmer sa mu crowdfunding roky pred tým, než sa stala vec.

"Hovorili mu,pořádné've Spojených štátoch prezývku, čiastočne kvôli jeho rýchlosti a húževnatého jazdy, ale čiastočne ako vtip, pretože on bol taký skutočne pekný chlap z auta. "

Betclic-Ďalšie informácie

Няма коментари:

Публикуване на коментар