петък, 21 юли 2017 г.

Prečo Tampa na Pohár nedosiahla? Opory hrali so zranením, chýbal strelec

Jedným z tých zdrcených môžem v šatni porazených bol aj kanadský útočník Steven Stamkos. Druhý najlepší strelec základnej časti sa v play-off presadil sedemkrát. Lenže vo finále nič, šťastie mu neprialo ani v šiestom zápase, kedy nastrelil brvno.

"Cítim, že som chlapcov potopil," hovoril nalomeným hlasom, do očí sa mu drali slzy. Kapitán Tampy sa z kanoniera premenil v mlčiaceho strelca. Akoby Stamkos symbolizoval proces celého tímu. Najofenzívnejší celok zámorskej súťaže sa proti Blackhawks poriadne nepresadil.

V posledných troch stretnutiach Tampa dala maximálne jeden gól. Vôbec prvýkrát v sezóne prehrala trikrát za sebou. Zlé načasovanie.

"Naháňa sa mi hlavou, koľko sme toho museli obetovať, aby sme sa dost ali až sem.Nikdy neviete, či budete mať ešte takúto príležitosť, a vy si ju necháte prekĺznuť medzi prstami. Napadá ma jediná vec, že ​​sa nám to nepodarilo. Že sme hrali vlastne pre nič, "pokračoval líder Stamkos vo svojej smútočnej reči.

Bishop mal natrhnuté triesla, Johnson zlomené zápästie

Ďalším dôvodom, prečo Tampa na Chicago nestačila, bola zranenia kľúčových hráčov. Brankár Ben Bishop až teraz mohol prezradiť, čo ho od druhého finále trápilo. "Mal som natrhnuté triesla," povedal zámorským reportérom. "Našťastie nebudem potrebovať operáciu, len si musím oddýchnuť."

"Teraz momentálne premýšľame nad tým, že sme na tom ľade mohli oslavovať aj my.Bola to tak vyrovnaná séria, "poznamenal gólman, ktorého fanúšikovia oceňujú za to, že sa aj s takýmto zranením dokázal do bránk y vrátiť. Dvadsaťosemročný Američan vynechal iba stretnutie číslo 4.

V sobotňajšom piatom mači zase po páde na tyčku odstúpil Nikita Kučerov, najproduktívnejší hráč tímu. Jeho obávaný útok zvaný "Trojčatá" s Ondrejom Palat oslabilo tiež zranenia Nicka Johnsona, ktorý dohrával so zlomeným zápästím. "Dosť ma to mrzelo, pretože v takýchto stretnutiach chcete hrať na sto percent, ale nemôžete." Kouč Cooper aj kapitán Stamkos sa však zhodli, že sa rozhodne nebudú na nepriazeň osudu vyhovárať.

Švédsky obranca Anton Stralman sa snažil nájsť v záplave smútku aspoň kvapku nádeje. "Som pyšný na tento tím.Teraz to síce bolí, ale musíme si dobré veci z tejto sezóny vziať do budúceho roka. Máme talentovaný tím s potenciálom na to, aby sme sa do finále vrátili a bojovali o Pohár znova. Je to dlhá cesta, finále sa nepodarí každý rok. Ale ja si rozhodne myslím, že môžeme dosiahnuť náš cie ľ, "uvažoval 28-ročný bek.

Tiež súper mal pre hráčov Tampy slová uznania. Mužstvo sídliaca na slnečnej Floride pod palmami by mohlo medzi favoritov patriť tiež v ročníku 2015/16. Ale pozor na ďalší dravé mladosti z Floridy. Český útočník Jaromír Jágr veštia svojím Panthers úspech do dvoch rokov a na svojom Facebooku zažartoval: "Hlavne nech nám ho (Floride Panthers), na budúci rok, pri oslavách, nerozbijú."


Няма коментари:

Публикуване на коментар