четвъртък, 20 юли 2017 г.

Kadiaľ za obhajobou? Basketbalistky USK už v skupine čaká repríza finále

V súťaži sa môžu predstaviť aj Zabini Brno. Ak v kvalifikácii postúpi cez Salamanky, zúčastní sa skupiny A s Fenerbahce, Schio, Villeneuve, Galatasarayom, Kursk, Košicami a po Sopron.

Ak sa však Žabinám postúpiť nepovedie, automaticky zaujmú miesto v skupine G druhej hlavnej európskej súťaže Eurocupe, kde by narazili na svojho mestského rivala Valosun Brno spoločne s maďarským Miskolc a Neapolom.

V Eurocupe tento rok štartuje tiež Nymburk. Na neho čakajú v skupine F Pécs, francúzskej Landes a víťaz kvalifikácie medzi Fribourg a holandským Orange Blizzards Nieuwegein.

"Pre český basketbal je výborné, že sa Valosun aj Nymburk rozhodli pre Eurocup.Len je škoda, že tam nie je aj Hradec Králové, pretože konfrontácia s medzinárodným Bašk a je užitočná, "povedala trénerka USK Natália Hejková.

Hráčky USK síce vstupujú do súťaže ako obhajkyňa titulu, ale keďže o nasadení rozhodujú výsledky z posledných troch sezón, v osudí boli až v druhom výkonnostnom koši. Preto hneď narazili na druhého finalistu Jekaterinburg so svetovými hviezdami Dianou Taurasiovou a Albou Torrensovou.

"Určite sa nám budú chcieť pomstiť. Uvidíme, ako to poskladajú a kedy im dorazí Američanky, "mieni Hejková.

Okrem Jekaterinburgu je však čakajú aj ďalšie ťažkí súperi.Finalista tureckej ligy Kayserispor, prekvapivý španielsky majster Girona, Bourges v kádri s francúzskymi vicemistryně Európy na čele s hviezdnou rozehrávačkou Céline Dumercovou, Orenburg či Wisla Krakov, za ktorú má nastupovať aj bývalá česká reprezentantka Kateřina Zohnová.

"Myslím , že sme zase vyfasoval ťažšie skupinu, než je tá druhá. Zložitá bude aj cestovaním , pretože priamych letov bude minimum, "povedala Hejková. "Sily sa rozvrhnú až podľa konečných súpisiek, pretože sa to stále môže veľa zmeniť. Girona by mala byť skôr v dolných poschodiach tabuľky. O tú prvú postupovú štvorku by sme sa mali prať my, Jekaterinburg, Orenburg, Bourges a Kayserispor. Navyše muziku vždy tvrdí aj Krakov.Je to nepríjemná skupina, "dodala.

Posledným účastníkom skupiny je belgický šampión a finalista posledného Eurocupe Castors Braine, za ktorý má hrať ukrajinská hviezda z ME Alina Jagupovová. "To je nepríjemný tím. Má skúsenosti a Jagupovová je veľká osobnosť. Nám v každom zápase pôjde o život, pretože každý bude chcieť poraziť úradujúceho šampióna, "tuší Hejková.

S Braine sa navyše USK stretne už 6. októbra v semifinále Superpohára, ktorý hostí práve belgický celok. Ďalšie dva účastníci budú víťaz Eurocupe Villeneuve a Jekaterinburg.

V nov om modeli Euroligy si postup zaistí prvé štyri celky každej skupiny, zatiaľ čo piaty a šiesty tím sa dostane do play-off Eurocupe. Posledné dva tímy budú vyradené.

"Je to dobrý model.Ukazuje to aj skutočnosť, že sa prihlásilo veľa tímov a musí sa hrať kvalifikácia. Aj tie slabšie cítia šancu, že nemusí hneď skončiť, ale môžu hrať ďalej, "dodala Hejková.

Euroliga štartuje 14. októbra, Brno bude kvalifikáciu hrať 29. septembra doma a odvetu 2. októbra.


Няма коментари:

Публикуване на коментар